GERBER TRANS

Kertészeti tervező program

Nyitólap » Kertészeti tervező program

Nyugalmas téli estéken, amikor a kert pihen, érdemes megtervezni a jövő évi kertet, új telepítésű kerteknél pedig egyenesen kötelező a tervezés! Ehhez nyújtanak segítséget az alábbi ingyenes kerttervező programok.

1. Kerttervezés szoftver - Garden Planner 3

A Garden Planner 3 ingyenes online kerttervező programmal kert alaprajzokat tervezhetünk, melyeket kinyomtatva használhatunk a kert megvalósításához. A kerttervező letölthető verziója itt taláható >>

2. 3D kerttervező program

A 3D Landscape kerttervező programmal 3D-ben tervezhetjük meg a kertünket. A program ingyenesen letölthető.

3. Realtime Landscaping Plus 2011 - 3D kerttervező szoftver

Az Idea Spektrum 3D kerttervező szoftvere segít vizualizálni a kerttervezési ötleteinket. A program támogatja a fotó alapú kerttervezést. A programmal 3D bejárást is végezhetünk a megkervezett kertben. A kerttervező program a kerteken kívül támogatja a teraszok, kerítések, és egyéb kerti kiegészítők tervezését is.

4. 3D Garden Composer - fizetős kerttervező program

A 3d Garden Composer rendkívül nagy tudású kerttervező program. Követi a növények fejlődését, szimulálja a kertünk leendő állapotát, de megnézhetjük a leendő kertünket különböző évszakokban is.

5. Kerttervezés - ICOVIA programmal

Az ICOVIA egy kombinált lakberendező és kerttervező program, nagy elemtárral, és egyszerű használhatósággal. A program online kerttervező, nem kell telepíteni.

6. Konyhakert tervező program online

A Kichen Garden Planner egy olyan, a fentiekhez hasonlóan ingyenes kerttervező program, mellyel a konyhakertünket tervezhetjük meg a legnagyobb alapossággal. Választhatunk előre telepített kertekből, de megtervezhetjük a saját kertünket is.

7. Better Home kerttervezője

A Better Home kerttervezője egy nagyon egyszerű kis kerttervező program, de ha gyorsan csak ki akarunk valamit próbálni, vagy megmutatnánk egy elrendezést, akkor nagyszerű választás ez az online kerttervező. A kész 2D tervet elmenthetjük vagy kinyomtathatjuk.

8. Smart Gardener - konyhakert tervező program

A SmartGardener eddig a nagy kedvencem. Bár "csak" konyhakertet tervez, de azt profin. Először elkérdez minden olyan fontos dolgot, ami a kertészkedéshez szükséges: milyen az éghajla, mikor fagy, milyen tájolású a telek stb... Ez után megadjuk az ágyás méreteket, és kiválasztjuk a növényeket. A program automatikusan megadja, hogy melyik növénynek mennyi helyre van szüksége, és a kiválasztott növényekből összeállítja a legjobb növénytársulásokat forgó vetésben. Ez után megnézhetjük és kinyomtathatjuk az éppen aktuális teendőket, sőt a vetőmagokat is megrendelhetjük a kertünkhöz.